Cessna O-2

Een Vietnam-veteraan na vijftig jaar herenigd  met (exact) zijn eigen vliegtuig 

….op het Nederlandse vliegveld Teuge!

 

Een onwaarschijnlijk toeval: de Apeldoornse modelbouwer Jerry Burgstede vond in een uithoek van het internet foto’s van een vergeeld logboek van een Vietnam-veteraan. 

Zijn oog viel op de registratie van een vliegtuig in dat logboek: US Air Force 21300. En laat precies dàt vliegtuig nou net drie kilometer verderop in een klein museum van de Stichting Postbellum staan, op Vliegveld Teuge…en zelfs nog steeds met enige regelmaat vliegen! 

Het contact werd gelegd. E-mails vlogen heen en weer naar het verre Australië, waar de vlieger vandaan kwam, en nog steeds woont (Australië vocht destijds mee aan de zijde van de VS in Zuid-Vietnam).  

De man, David Robson, had een mededeling: hij was zeker wel benieuwd om zijn oude toestel weer eens terug te zien. Compleet met de ’sticker’ van een kangaroe, die het vliegtuig destijds ook sierde, zo lang geleden, daar in de vroeg jaren zeventig van de vorige eeuw! 

En ja, ook zeker wilde hij wel iets vertellen over zijn bijzondere diensttijd, en zijn vijftig missies in dat roemruchte conflict. Compleet met foto’s en anekdotes…

Kort en goed: die bijzondere hereniging gaat op  27 augustus plaatsvinden. In de  Skydeck Hangar, De Zanden 167 te Teuge. 

 

En u bent daarbij uitgenodigd!

 

A

Als belangstellende vanaf 19:00 uur, een uur voor de presentatie die David gaat geven. Hij vertelt over zijn ervaringen met de Cessna O-2 als vlieger in de Vietnam-oorlog. Met aansluitend een kleine borrel. Een bijdrage voor de Stichting Postbellum wordt gewaardeerd. Aanmelden svp via info@stichtingpostbellum.nl.

B

Als lid van de pers bent u welkom om 14.00 uur. U bent dan in de gelegenheid om foto’s van David en zijn toestel te maken, en eventueel een kort interviewtje met hem te doen. Als de omstandigheden het toelaten, zal David zelfs een rondje vliegen. We verzoeken u zich vooraf aan te melden via info@stichtingpostbellum.nl of 06-15854678.  

 

Meer informatie?

Goof Bakker (voorzitter)

goofbak@planet.nl - 06-54737463

Erik Brouwer (secretaris)

info@stichtingpostbellum.nl - 06-15854678

Tot de 27e!?

Inkomend__12_berichten_